Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

Project LIFE Naturalia. Vrijwilligersproject in een gemeentelijke dodingstation

Geplaatst door Anja (webmaster) op Mar 24 2013
Nieuws >>
 
 
 
 
U heeft allemaal kunnen lezen over de dreigende sluiting van Naturalia, één van de shelters waarmee GSH samenwerkt. Naturalia heeft heel hard gewerkt om zoveel mogelijk honden geadopteerd te krijgen. Dit heeft veel van hun financiële middelen gevraagd en mede door de economische crisis kunnen ze geen  nieuwe shelter openen.

De vrijwilligers hebben een project bedacht waarin ze kunnen samenwerken met het gemeentelijk dodingstation "Ribera" in Huelva, omdat hier al faciliteiten aanwezig zijn. Met dit project willen de vrijwilligers zoveel mogelijk honden die in het dodingstation gedumpt worden van de dood redden en ze de kans geven op een nieuw leven. Hieronder leest u alles over dit project..... PROJECT LIFE.
  
 
 
 
Project LIFE Naturalia
Vrijwilligersprogramma in een gemeentelijke dodingstation

 
Onze organisatie heeft de afgelopen maanden veel veranderingen ondergaan door de dreiging van sluiting en ontruiming van onze shelter
 
Onze economische situatie is, na veel inspanning om de adoptie van veel honden mogelijk te maken, erg aangetast. We moeten dus kijken naar nieuwe alternatieven om de in de steek gelaten dieren in Huelva te blijven helpen.
 
Veel van de honden die bij Naturalia opgevangen zijn geweest, kwamen van “La Ribera", een gemeentelijke dodingstation waar dieren geëuthanaseerd kunnen worden. Dit dodingstation heeft er al een aantal jaren aan gewerkt om deze dieren een tweede kans en een leven te geven dat ze verdienen.
 
Onze situatie heeft er toe geleid dat we een vrijwilligersproject aan het dodingstation hebben voorgesteld, welke de faciliteiten al heeft. Dit omdat we geen nieuwe shelter kunnen openen, onze economische situatie staat dit niet toe.
 
We hebben dit project PROJECT LIFE genoemd, omdat ons doel is het mogelijk te maken dat dieren, die het hart zijn van “La Ribera”, de kans krijgen om te leven zoals ze verdienen.
 
 
   

De situatie in dodingstations in Spanje is zorgelijk, omdat de faciliteiten en de zorg die deze dieren krijgen armzalig is. Deze dieren worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, slechte voeding, overvolle hokken, gevechten, ziektes en de dreiging om afgeslacht te worden ter preventie van overvolle kennels. En de dieren worden geëuthanaseerd wanneer het dodingstation te vol raakt.
 
In dit project hebben we voorgesteld als vrijwilligers te werken voor de zorg van de dieren en het toezicht houden op de dieren en volgens een protocol  te werken om adoptie van deze dieren mogelijk te maken.
 
Onze vrijwilligers werken eraan om de faciliteiten en het leven van deze dieren te verbeteren: gezondheid wordt gecheckt, ze worden gewassen, er wordt met ze gewandeld, ze worden onder de aandacht gebracht door middel van specifieke foto’s en dossier, verbeteren van hokken en accommodatie etc. Dit alles om verantwoordelijke adopties mogelijk te maken en het leven in de kennels gemakkelijker en gezonder te maken.
 
Om dit te kunnen doen hebben we hulp nodig, veel hulp. Zonder economische hulp is het niet mogelijk omdat de kosten zeer hoog zijn.
 
We willen een sponsorprogramma ontwikkelen voor iedereen die middels een donatie wil samenwerken, ons wil helpen om de onkosten zo minimaal mogelijk te houden, zodat de dieren het volgende krijgen:
 
 
     
      - een protocol voor ontwormen en vaccinatie
  
      - identificatie door microchip
  
      - Analyseren van vector ziekten (Filaria, Leishmania etc,)
  
      - Sterilisatie wanneer de geschikte leeftijd is bereikt
  
      - Gezondheidszorg in geval van ziekte of andere noodsituaties
 
 
 
 
Deze dieren zullen op twee manieren in een adoptieprogramma komen:

1.    Particuliere personen: mensen die hun een permanent thuis willen geven. Onze organisatie beheert dit.
2.    Andere organisaties of dierenbeschermingsorganisaties. Zij werken met ons samen en zorgen voor het definitieve adoptieproces.
 
De inspanning die geleverd moet worden is heel moeilijk en groot, maar heel noodzakelijk, omdat het dodingstation de plaats is van eeuwig vergeten, en we kunnen onze ogen niet sluiten voor de dieren die daar terechtkomen.
 
Het life project streeft naar nul slachtoffers en beter management van dit dodingstation om hulp te kunnen blijven bieden aan deze dieren.
 
We hopen een prachtig project vorm te geven en dat deze hoop werkelijkheid wordt voor die dieren die wachten op een nieuwe kans op leven, vrij achter de tralies.
 
We hebben vrijwilligers nodig, mensen kunnen op verschillende manieren helpen, hier in Spanje of in andere landen. We zijn met weinig en er is constant veel werk, en dat kunnen we niet alleen. Met meer kunnen we het werk verdelen en een beter resultaat bereiken, omwille van deze dieren.
 
Natuurlijk kan je ons helpen, we moedigen je aan om met ons in contact te komen. Alle hulp is welkom!
 
IEDEREEN BEDANKT
 
Voor de oorspronkelijke Spaanse tekst klik hier>>
 
 
 
Natuurlijk wil GSH Naturalia blijven steunen en een helpende hand bieden waar nodig, zodat we samen met de vrijwilligers van Naturalia, Project LIFE tot een succes kunnen maken. Dit door middel van financiële steun en door de honden via adoptie aan een veilig en warm thuis te helpen. Financiële hulp is hard nodig om de honden de noodzakelijke zorg te kunnen geven die ze nodig hebben, wat de kans op leven en adoptie vergroot. Wij hopen van ganser harte dat u ons hierin wilt steunen, zodat zoveel mogelijk honden gered kunnen worden van hun naderende einde....... Ieder bedrag is welkom! Namens de vrijwilligers van Naturalia, GSH en natuurlijk de honden alvast heel hartelijk dank!

Uw bijdrage kunt u overmaken op ABN AMRO rekeningnummer 57 85 81 612, ten name van Galgo Support Holland, o.v.v. Project LIFE
Voor buitenlandse overboeking: IBAN-nr: NL91ABNA0578581612, BIC-code: ABNANL2A
 
Het is ook mogelijk om online een donatie te doen, door op onderstaande knop te klikken.
 
 
ONLINE DONEREN

 

Laatst vernieuwd: Mar 26 2013 om 12:24 PM

Terug

Commentaren

door Guest op Mar 24 2013 om 8:15 PM
Spaanse helden!
door Guest op Mar 24 2013 om 9:07 PM
Mooi werk van deze mensen!! Respect!!

Jan en Natalie
door Guest op Mar 25 2013 om 12:06 PM
Geweldige mensen met hun hart op de juiste plek.............Respect voor ale vrijwilligers!!!!
Wat een kracht en liefde! door Guest op Mar 27 2013 om 6:21 AM
Wat een kracht en liefde moeten deze mensen in zich hebben om dag in, dag uit te strijden voor de dieren die het zo hard nodig hebben. En dat in een land waar het hen absoluut niet makkelijk wordt gemaakt! Alle respect voor degenen die zich hier geheel belangeloos voor blijven inzetten!

Karin

Thanks from Spain door Guest op Mar 27 2013 om 7:06 AM
Thanks from Spain,
I am from Naturalia, and here the work is very hard.
We need a lot of help to can give a new chance to these animals.
Thanks for help!!!!
Elena
door Guest op May 01 2013 om 11:20 AM
Geweldig dat er nog steeds die mensen zijn die met hun hele ziel er alles aan doen om dieren te helpen, geweldig , veel respekt voor jullie .
doneren door Guest op Aug 24 2013 om 9:52 PM
kan ik ook maandelijks doneren, zoals voor het noodfonds?

Toevoegen commentaar

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: