Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

Een bijzondere dierendag. Galga gered uit de hel!

Geplaatst door Jan Piet (beheerder) op Oct 04 2012
Nieuws >>
 
 
 
 
Woensdag 3 oktober, een dag voor dierendag, kregen we een noodkreet van onze shelter RES in Spanje. Een Galga loopt zwervend in een buurt waar veel zigeuners wonen. Ze is ernstig ondervoed, ze is broodmager en haar tere lichaampje zit vol met littekens. In Spanje zijn er veel zigeuners die Galgo's houden onder barre omstandigheden. Galga's worden misbruikt als fokteef en er worden veel Galgo's ingezet bij (illegale) races. Een ware hel voor Galgo's!


 
 
RES wilde haar redden, haar meenemen naar een veilige plek waar ze verzorgd kan worden. Maar ze konden haar niet meenemen, de pleeggezinnen zitten bomvol en er is geen geld om de medische zorg en het doghotel te kunnen betalen. U moet weten dat honden die gevonden worden eerst in het doghotel opgevangen worden, alvorens ze in de shelter geplaatst kunnen worden. De honden moeten eerst onderzocht worden. Bloedtesten moeten gedaan worden en ze moeten gevaccineerd worden. Als de honden gezond blijken, kunnen ze naar de shelter. Het doghotel kost 3 euro per dag per hond, de bloedtesten 40 euro en dan is het maar te hopen dat de honden gezond zijn en er geen medische kosten bij komen. Vervuld met gevoelens van verdriet en afschuw moesten ze haar op deze vreselijke plek achterlaten. Natuurlijk iets om nachtmerries van te krijgen!
 
GSH heeft meteen actie ondernomen. Wij willen net als onze Spaanse vrienden dit meisje helpen. Het is toch vreselijk als hulp zo hard nodig is, je die hulp ook zo graag wilt geven, maar het niet kan omdat er geen geld is? Dit laten wij niet gebeuren! Dit meisje moet geholpen worden! Wij hebben meteen laten weten dat ze de Galga kunnen redden, en dat wij zorg zullen dragen voor de kosten van het doghotel, de bloedtesten en vaccinaties.
 

 
 
En Galga Anja, zoals ze genoemd is, is gered! Een vrijwilligster is meteen naar die afschuwelijk plek teruggegaan. Ze heeft Anja kunnen pakken en heeft haar meegenomen naar huis. Het was nog even schrikken toen we hoorden dat Anja de volgende dag ontsnapt was. Na een zoektocht vonden ze haar weer op de plek waar ze gevonden was, bij de zigeuners. Na een heftige discussie met de zigeuners kregen ze te horen dat Anja net bevallen was. Ze hebben haar van haar kindjes gescheiden. We weten niet wat er met haar pupjes gebeurd is, daar willen we liever maar niet aan denken. Ze hebben Anja aan haar lot overgelaten, haar geen eten meer gegeven en hebben gewacht tot ze dood zou gaan. Vreselijk, ze lieten Anja een hongersdood sterven en keken afwachtend toe. Wat een barbaren! En ach, haar moederliefde dreef haar weer naar die afschuwelijke mensen die haar kindjes van haar afgenomen hebben en haar lieten verkommeren. Ondanks haar eigen lijden keerde Anja terug naar deze hel voor haar kindjes, hopend ze te vinden. Wat een lijdensweg! Het lukte de vriend van de vrijwilliger uiteindelijk om Anja weer mee te nemen, wat een geluk!

Vandaag, op Werelddierendag gaat Anja naar de dierenarts en erna naar het doghotel. Anja is veilig! Weg uit de hel!. Wij hopen dat deze dierendag een keerpunt in je leven wordt meisje. Op weg naar een toekomst in een forever home vol liefde en genegenheid. Je verdient het!
 

Laatst vernieuwd: Oct 04 2012 om 3:03 PM

Terug

Commentaren

door Guest op Oct 04 2012 om 5:25 PM
Gelukkig voor je ben je nu veilig. Mijn eigen Galga hoeft maar te piepen en ze krijgt brokken, of een lekker kluifje of een oormassage of gewoon een knuffel. Hopelijk breekt die tijd ook voor je aan.

Vandaag is de eerste dag van de rest van je leven

Ariette en Phine
door Guest op Oct 04 2012 om 5:58 PM
Wat een triest verhaal weer! Wat een moederliefde, ik ben blij dat ze gered is!

Annemarie
door Guest op Oct 04 2012 om 9:04 PM
Fijn Anja dat jullie dit weer hebben kunnen doen voor deze prachtige hond.Hopelijk vind ze via jullie een veilig eigen thuis.
Groeten Joke [La Vida]
Anja door Guest op Oct 05 2012 om 5:52 AM
Wat een liefde heeft deze moederhond voor haar kinderen. Hier kan menig mens een voorbeeld aan nemen.
Het is in en in treurig hoe men met haar om is gegaan en gaat zij nu de liefde krijgen die ze verdient.
Ik denk maar niet na over haar kinderen en ik hoop op een beter leven voor hen dan dat zij daar gehad heeft.
Chapeau voor GSH!!!
door Guest op Oct 05 2012 om 3:20 PM
Zeer triest!! Gelukkig is ze nu in goede handen!!
We willen er niet aan denken wat er met de pups gebeurt is..... maar langs de andere kant zitten we er de hele tijd mee in ons hoofd. Het is gewoon verschrikkelijk om als moeder zo van je pups gescheiden te worden!

Dank je wel voor het redden van deze prachtige galga!!

Jan & Natalie
Anja door Guest op Oct 08 2012 om 5:50 PM
Zo triest je hart huilt......om zo van je kindjes gescheiden te worden en we durven er niet aan te denken wat er met haar puppy's is gebeurd!
Maar Anja hebben ze kunnen redden en ik hoop zo dat zij een liefde vol leven tegemoed kan gaan.....dat verdiend ze!!!
Maar met de mensen van G.S.H. ben ik van overtuigd dat het gaat lukken!

Gerda en Fred.


Toevoegen commentaar

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: