Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

Dierendag 2012 met een knipoog . . . .

Geplaatst door Jan Piet (beheerder) op Sep 30 2012
Nieuws >>
 
 
 
 
 
Vaderdag, Moederdag, Dierendag. Volgens vrijwel iedereen zijn dit allemaal dagen die door de detailhandel bedacht zijn om hun omzet tijdelijk te verhogen. Folders met aanbiedingen, posters in winkels en krantenadvertenties vliegen je om de oren, om op 4 oktober je huisdier te verrassen met allerhande “verwenpakketten” en dergelijke. Ik word daar altijd een beetje kriegel van.
 
Laten we eens kijken wat er eigenlijk werkelijk achter Werelddierendag zit.In 1929 werd er in Wenen een congres gehouden waar vele verenigingen, die voor de rechten van het dier opkwamen, bij elkaar waren gekomen. Daar werd besloten om de sterfdag van Franciscus van Assisi tot Werelddierendag uit te roepen. Op 4 oktober 1226 overleed deze Franciscus van Assisi. Deze ‘heilige’ had zich tijdens zijn leven ontfermd over arme mensen en zielige dieren. Hij hield veel van dieren en behandelde ze goed, ook kletste hij graag tegen dieren. Naar aanleiding van dit besluit is het dus sinds 1930 op 4 oktober Dierendag. 
 
 
Prima initiatief natuurlijk om jaarlijks extra aandacht te besteden aan het dierenwelzijn. Maar onderweg naar 2012 is er volgens mij toch het nodige mis gegaan. Ik verwijs even terug naar de eerder genoemde “verwenpakketten”. Wat is hier de bedoeling van? Wellicht eens per jaar het eigen geweten sussen? Heel het jaar zit er een hamster in zijn eigenlijk te kleine verblijf. Er wordt weinig of niet naar omgekeken. Op een ochtend ontwaakt. “Hammie” uit zijn slaapje. Hij rekt zich eens flink uit, en bedenkt zich ineens, het is vandaag 4 oktober. Yes, verwenpakket!! Pffffff . . . Zou de eigenaar door het kopen van het pakket, zichzelf wijs maken dat hij goed voor dieren is, terwijl het kooitje van “Hammie” eigenlijk al twee weken geleden schoon gemaakt had moeten worden?
 
Ik heb eens staan kijken bij een uitbater van een winkel, die een levende muis in het verblijf van een slang plaatste. Het diertje probeerde zich in doodsangst te verschuilen. Ik weet het. Slangen moeten ook eten. In de natuur geldt eenmaal het principe, eten of gegeten worden. Maar nu komt het. Deze persoon bleef in opperste extase toekijken, en gaf een soort live verslag van hoe het muisje door de slang gegrepen en verorberd werd. Hij beleefde daar duidelijk plezier aan! Ik ben ontgoocheld weggelopen, en bleef met de vraag zitten, is dit nou een echte dierenvriend? 
 
 
Laten we maar terug gaan naar het werk van Galgo Support Holland. Ik haal een cliché wat je rondom Dierendag vaak hoort tevoorschijn. “Het moet elke dag Dierendag zijn”. Dat is bij GSH zeker waar, want het bestuur en de vrijwilligers in Nederland, België en Spanje zijn voortdurend bezig met het welzijn van de Galgo’s en andere Spaanse hondjes. Niet één maal per jaar een verwenpakket maar elke dag weer honden redden, medische zorg geven en ze laten adopteren door echte dierenvrienden. Ik ben er trots op om deel uit te maken van deze steeds groeiende “familie”. Blijf ons alstublieft steunen, iedere dag weer!
 
Een fijne Werelddierendag gewenst!
En gewoon doen hoor, zo’n verwenpakket!   
 
Jan Piet
 

Laatst vernieuwd: Oct 01 2012 om 1:18 PM

Terug

Commentaren

Zo waar door Guest op Sep 30 2012 om 6:37 PM
Had het niet beter kunnen vertellen!
Alle alvast een fijne 4 Oktober toegewenst

Ik Ben ook blij om bij de gsh familie te horen :-))

Poot en dikke lebber van Nicky Samuel dash fleur en Jerry
En natuurlijk van die 2 voeter jolanda ;-)
door Guest op Sep 30 2012 om 9:03 PM
Helemaal waar jan piet en wij zijn ook blij dat we bij G.S.H kunnen helpen en doen wat we kunnen!!!

En dierendag.........ach dat is het bij ons allemaal toch ELKE DAG!

En zo'n verwenpakket........gewoon leuk!!!......DOEN!

Gerda,Fred en een dikke knuffel van Nati en Bosna!
door Guest op Sep 30 2012 om 9:14 PM
Mooi stukje, JP!

x Annemarie
Wat een "dieren-dag" door Guest op Oct 01 2012 om 5:23 AM
Hardstikke goed geschreven Jan - Piet. Helemaal mee eens.
Ik geniet constant.
Iedere dag naar bos / strand, rennen, knuffelen en ontdeugend zijn.

Hondenpoot van Galo
door Guest op Oct 01 2012 om 9:24 AM
mooi stuk Jan Piet!!

Bij ons is het ook iedere dag weer dierendag! We krijgen ook zoveel liefde terug van onze hondjes.

Wij zijn blij dat we bij de GSH familie horen ;-)

Jan & Natalie
poot van Jordi, Gismo, Emi, Melan, Nina en Loebas
Goed column door Guest op Oct 01 2012 om 1:51 PM
Voor onze geadopteerde honden is Werelddierendag een dag als alle andere dagen. Elke dag sta ik stil bij de rol die ze in mijn dagelijks leven innemen. De liefde die ik elke dag weer mag ervaren. Ik sta stil hoe erbarmelijk hun leven is geweest in Spanje. De dankbaarheid om ze zorg, liefde en respect te kunnen geven. Elke dag weer dat dankbare gevoel.

Maar ook sta ik er bij stil dat dieren rechten hebben en ze beschermd moeten worden. Zo langzamerhand begint het overal een beetje door te dringen dat er nog veel moet gebeuren aan dierenwelzijn. Ik hoop dat ook na 4 oktober wereldwijd gestreden zal blijven worden voor een beter dierenwelzijn.

Een goed column Jan Piet!

Ik ben super trots op de vrijwilligers van GSH die zich dag in dag uit, met hart en ziel inzetten voor de Galgo's en andere kwetsbare honden in Spanje.

Anja

Toevoegen commentaar

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: