Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

Afscheid 2011... Welkom 2012!

Geplaatst door Anja (webmaster) op Jan 01 2012
Nieuws >>
 
 
 
Afscheid van 2011
 
Graag willen we even terugblikken op het afgelopen jaar. Een jaar waarin maar liefst 35 hondjes van Refugio Escuela SOFIA (RES) middels GSH een eigen thuis hebben gevonden. Een jaar waarin we ook een aantal nieuwe, enthousiaste vrijwilligers mochten verwelkomen.
 
Het jaar 2011 was een jaar waarin we veel hebben kunnen betekenen voor de honden en shelters in Spanje. Een transport met maar liefst 11 pallets, waarvan 8 voor RES, vol met voer, voerbakken, riemen en halsbanden, dekens, handdoeken, manden, jasjes, medicatie etc.
Onze aansluiting bij Animal Foundation Platform (AFP), een onafhankelijk platform die als doel heeft het creëren van een nauwe samenwerking tussen stichtingen in Nederland. Dankzij de samenwerking van de stichtingen is er op politiek vlak ook het nodige bereikt. De officiële brief over de misstanden met de Galgo's van het Europarlement aan de president van Spanje, de schriftelijke vragen van Europarlementariër Liotard aan de Europese Commissie en de goedkeuring van de Schriftelijke Verklaring 26-2011 van het Europarlement zijn mooie resultaten. Daarnaast zijn er in de Tweede Kamer ook vragen gesteld over de situatie van zwerfhonden in Roemenië en Oekraïne.

Het bestuur dat uitgebreid is naar 3 bestuursleden en de actie Op de bres voor RES waardoor nu 20 honden op afstand geadopteerd zijn en financieel gesponsord worden. De start van de online veiling waarvoor al veel mooie spulletjes gedoneerd zijn en die in het nieuwe jaar zal plaatsvinden.
Onze werkbezoeken aan Spanje en de samenwerking met de nieuwe shelter Naturalia in december.
Kortom 2011 was een jaar waar we met een goed en tevreden gevoel op kunnen terugkijken!

We willen onze donateurs, adoptanten, sponsors en anderen die GSH een warm hart toedragen van harte bedanken voor hun betrokkenheid en steun. Steun in de vorm van donaties, maar ook door het adopteren van onze Galgo's en andere kwetsbare honden. Zonder uw financiële en materiële bijdragen en het opnemen van onze hondjes in uw gezin, staan we met lege handen en was dit alles niet bereikt. 

We willen ook een dankwoord uitspreken aan onze Spaanse collega-organisatie RES, met wie we het afgelopen jaar hebben samengewerkt. 
De samenwerking was heel prettig en vruchtbaar en hebben we gezamenlijk veel kunnen doen voor de Galgo's en andere kwetsbare honden.

Tot slot: onze vrijwilligers. Onze stichting draait uitsluitend op vrijwilligers in Nederland en België die zich belangeloos en in hun vrije tijd inzetten om de kwetsbare honden te helpen. Met hart en ziel zetten zij zich in voor GSH op de verschillende werkgebieden zoals adopties, huisbezoeken, nazorg, pleegzorg, activiteiten, afhalen van aangekomen hondjes op de vliegvelden, pr, media, website etc..
Lieve vrijwilligers, enorm bedankt voor jullie tomeloze inzet en de fijne samenwerking dit afgelopen jaar!

 
Het jaar 2012

Voor het komende jaar willen we natuurlijk doorgaan met onze inzet om verbetering te brengen in de situatie in Spanje. Door samenwerking zal zoveel mogelijk druk worden uitgeoefend op de Spaanse overheid om dierenwelzijn te respecteren.
Ondertussen zullen wij Galgo's en andere kwetsbare honden die hulp hard nodig hebben blijven helpen en de shelters steunen waar nodig. Ook hier kunnen we met transporten, vluchten en voorlichting samenwerken met andere stichtingen en met AFP.

En 2012 begint al goed, want Galgo Amadeus en Galga Antonia vliegen vandaag, 1 januari om 21:30 uur naar Nederland en zullen om 00:30 uur aankomen op Schiphol. Een mooi begin voor deze twee en we hopen dat er weer veel andere hondjes ook hun warme mandje zullen vinden.
Zoals u hebt kunnen lezen op de site zal de online veiling van GSH plaatsvinden van 22 januari t/m 6 februari en we hopen natuurlijk dat de veiling een mooie opbrengst zal opleveren voor de honden in Spanje. U kunt overigens tot 15 januari spulletjes doneren voor de veiling.

 
Rest mij u een geweldig Nieuwjaar te wensen met veel gezondheid en voorspoed en we hopen dat u ook in dit nieuwe jaar, samen met ons weer een helpende hand wilt zijn voor de hondjes en shelters in Spanje!

 
Namens het bestuur en met een warme groet,

Anja Schot
Voorzitter bestuur stichting Galgo Support Holland
www.galgosupportholland.nl

 

  
 
 
 
 
 

 

 
 

Laatst vernieuwd: Jan 01 2012 om 8:41 PM

Terug

Commentaren

door Guest op Jan 01 2012 om 4:36 PM
Anja, goed gedaan hoor, echt een mooi verhaal en het doet ons goed om te weten dat we het met z'n allen toch maar weer voor elkaar hebben gekregen.
Laten we hopen dat 2012 ook zo wordt.

Liefs voor allemaal,

Fred en Gerda.
door Guest op Jan 01 2012 om 5:13 PM
Een hele mooie tekst, er is met het ganse team heel wat gebeurt voor GSH, RES etc!
2011 was een heel mooi jaar voor GSH, laat ons hopen dat 2012 ook zo wordt.
Het jaar start in ieder geval heel goed met de aankomst van Amadeus en Antonia!!

lieve groetjes
Jan & Natalie
door Guest op Jan 01 2012 om 6:23 PM
Goed geschreven Anja!! En jullie ook natuurlijk veel dank voor wat jullie allemaal doen, want je noemt en bedankt wel iedereen, maar jij en Janus doen ook vreselijk veel goeds!! Dank jullie wel!!
Een heel goed en gezond jaar voor iedereen in 2012!!

Erik en Cher van Leeuwen
Antonia door Guest op Jan 01 2012 om 6:28 PM
Ik lees net dat Antonia geadopteerd is; wat fantastisch! Ze wachtte al zóó lang!
En Amadeus..gelukkig heeft hij niet lang op zijn nieuwe moeder hoeven te wachten. Nu de anderen nog..
Met dit mooie begin van 2012 gaat dat best wel lukken!!!!!

XXC
Animal Welfare Support Murcia (SPANJE door Guest op Jan 01 2012 om 7:02 PM
Vanuit zuid-oost Spanje wens ik U allen een voorspoedig 2012!.

Wij zijn in Spanje een netwerk aan het opzetten om dierenleed te voorkomen.
We kunnen iedere vorm van hulp (adoptie/sponsoring) goed gebruiken.
Het is vreselijk wat er hier gebeurt, zojuist heb ik gelezen op onze facebook pagina van Animal Welfare Support Murcia: https://www.facebook.com/groups/313284665349941
dat er al op 5 januari honden afgemaakt worden in Cordoba, die honden komen er nog relatief nog goed vanaf,
ze lijden dan niet meer. NEE, dit is niet cynisme, maar de harde werkelijkheid.
Er moet hier nog erg veel veranderen, ik blijf doorgaan met mijn strijd voor allen die zich niet verdedigen kunnen.
Gelukkig Nieuwjaar,

Oscar van Gastel
Los Alcázares (Murcia)
SPANJE
wat mooi door Guest op Jan 02 2012 om 3:41 PM
Prachtig geschreven Anja! Wat een heerlijk begin van 2012 voor Amadeus en Antonia! Vooral jij en Janus hebben zo hard gewerkt en je leest maar weer het is zo hard nodig.
Lieve groetjes
Steve, Yvette en Tuig
TROTS door Guest op Jan 02 2012 om 8:40 PM
Een mooi verslag ,een mooi jaar ,helemaal waar , veel nieuwe ontwikkelingen en leuke plannen uitgevoerd !
Een heerlijk super enthousiast team van vrijwilligers wat maar groeit en groeit ,tevreden adoptanten ,meer en meer samen delen en samenwerken , wat voelt dat goed allemaal......welkom 2012 ,eigenlijk nemen we helemaal geen afscheid van 2011 ,we nemen hem gewoon mee ,want we zijn zooooooo trots .

Warme groet Ferdy , Ilse en de 4 ,bijna 5 musketiers !!!!!!
Druk . . . door Guest op Jan 03 2012 om 10:08 AM
Van mij ook nog een reactie. Beetje laat, maar ik had het druk met andere zaken voor GSH, en dat is een goed teken!! Spulletjes verzamelen voor de a.s. veiling en natuurlijk berichtjes maken op de Social Media. Berichtjes die je doen huilen, berichtjes die je doen lachen, berichtjes waar je een brok van in je keel krijgt, en misschien wel berichtjes om je tranen te lachen! In ieder geval berichtjes om nog meer mensen bekend te maken met het geweldige werk van GSH. En dan maar hopen dat dit resulteert in nieuwe donateurs, adopties (ook op afstand), vluchtbegeleiders, pleeggezinnen etc. Het is zo hard nodig! Het is een heel leuk overzicht geworden Anja! Leuk om later nog eens terug te lezen. Door de jaren heen worden dit hele dierbare herinneringen . . .

Lieve groetjes,

Jan Piet

Toevoegen commentaar

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: