Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

    
     
Retourtje Malaga (door Ferdy)
 
 
Het zat er al aan te komen, het jachtseizoen loopt ten einde en de dodingstations in Sevilla stromen weer vol. We volgden de berichten op de website nauwlettend. We hadden al min of meer besloten om er nog een Galgo bij te nemen, één die misschien weinig kans maakt.
 
En toen belde Anja. Er waren 15 honden uit het dodingstations meegenomen en Angela was er één van.
We ontvingen wat foto’s. Bibberend van angst en kou zat ze als een zielig hoopje in het dog-hotel. Het drama was van haar ogen af te lezen. We moesten in actie komen. Het is frappant hoe je je meteen verantwoordelijk voelt voor dit wezen zodra je het besluit hebt genomen om haar te redden….en het enige dat je hebt is een paar foto’s…
 
Hoe langer we erover dachten des te meer drong het tot ons door dat ze daar zo snel mogelijk weg moest om het trauma te beperken. Bij de shelter en de pleeggezinnen was geen plek.  Wachten op de eerstvolgende vlucht in Maart was ook geen optie, want die was al volgeboekt met adoptiehonden.
We hebben toen besloten om haar zelf naar Nederland te vliegen. Anja en Janus hebben uren lang zitten puzzelen om een eerdere vlucht te vinden.
 
En nu is het aftellen tot zaterdag, voor mijn retourtje Malaga... dan begint Angela aan een nieuw leven…met een nieuwe naam: Bonita.
 
Ferdy

 

 
 
Deel 2
 
Zaterdagavond zijn (Angela) Bonita en Candela aangekomen op Rotterdam airport. 
Candela's familie kwamen gelijk met ons aan en hebben we onder het genot van een kopje koffie, fris en een lekkere koek waar Gerda voor gezorgd had, gezellig gepraat. Ilse had Baus en Bennie ook meegenomen om hun zusje (Angela) Bonita te verwelkomen.
 
Zoals altijd was het ook nu weer vol verwachting naar de deur van de aankomsthal kijken waar Ferdy met de 2 meisjes door zou komen.
En ja.... daar kwam hij.... meteen een rustig plekje opzoeken waar Candela uit de bench gehaald kon worden.
 
          
 
De deur van de bench werd geopend en daar kwam Candela, heel rustig kwam ze uit de bench en zette ze haar eerste stapjes op Nederlandse bodem.
Wat een mooi meisje.........klein en heel fragil. Een prachtig mooi tenger hoofdje, een plaatje! Al snel liep ze om zich heen te kijken en kwam ze iedereen wel even begroeten. Nadat Gerda de paperassen ingevuld had, namen we afscheid van Candela en haar familie, een heel blije familie!
 
 
 
 
 
 
 
Omdat Angela erg bang is, hebben we haar in de bench gelaten en pas bij Ferdy en Ilse thuis het deurtje van de bench geopend. En....het meisje liep er voorzichtig uit. De rest zullen Ferdy en Ilse vertellen......dus wordt vervolgt.......
 
Welkom in Nederland lieve (Angela) Bonita en Candela, jullie mooie leven gaat beginnen. Geniet en wordt gelukkig!"
(Filmpje volgt snel)
 
En dan nu het woord aan Ferdy..........Retourtje Malaga deel 2 
Eindelijk, het is zover, we gaan Bonita naar huis halen.
Op Schiphol sta ik met Janus tussen de vakantiegangers in de rij bij de check-in balie. Het stel achter mij vraagt me wat ik met die twee benches in Spanje ga doen.
“Ik ga onze hond ophalen…de derde.”
“Wat voor honden…en waarom uit Spanje ?” is de vraag. Van Pointers, Podenco’s en Galgo’s hebben ze nog niet gehoord. Oh, hazewindhonden, ja die kennen we wel. Ik vertel ze over de tragedie die zich jaarlijks in Spanje afspeelt onder tienduizenden honden. Verbijstering en afschuw als ze horen over het ophangen en levend verbranden na het jachtseizoen.
 
Ondertussen schuifelen we door naar de balie. Benches wegen is niet nodig en even verderop leveren we ze af. Bij de douane neem ik afscheid van Janus.
In het vliegtuig zit het stel precies achter mij en we klagen wat over de beenruimte…die er niet is….
 
Als in Malaga de benches op de bagageband langskomen volg ik de gezichten van de vakantiegangers. Een beetje lachen over die twee grote plastic bakken…een enkeling moet ze even aanraken…zou men iets vermoeden van het drama dat er aan kleeft ?
Via de uitgang weer naar de ingang van de vertrekhal, de tijd begint te dringen.
Ik ga midden in de hal staan en al snel komt er een vrouw en een jongen met een prachtige Galgo naar me toe gelopen. Dat moet Helena zijn. De jongen is Samuel.
 
 
    
 
We gaan terug naar de auto om Bonita op te halen. Helena moet ze even uit de auto dragen want ze is nog erg timide.
We haasten ons naar de lange rij bij de incheck balie, maar al snel blijkt dat deze voor de vlucht naar Amsterdam is. De balie ernaast is voor Rotterdam en daar staat gelukkig niemand. Helena is ondertussen naar Travel Care gelopen om alvast de honden in te checken. We moeten daar om 19:30u terugkomen om de benches door de scanner te halen. Een andere Nederlandse meneer moppert nog wat tegen de man achter de balie over het inchecken van zijn hondje.
Ik schiet even Starbucks binnen voor koffie maar het is me niet gegund. Als ik eindelijk aan de beurt ben komt Helena me halen, we moeten naar de scanner…dan maar geen koffie.
 
 
  
                                                                                      
 
 
Bij de scanner staat een vriendelijke dame die veel aandacht voor de honden heeft.
Het valt me op dat we hier met Galgos aan de lijn niet worden nagekeken alsof we een paar varkens uitlaten, zoals je wel eens hoort.
Bonita en Candela vinden alles best.
 
 
  
 
Als we weglopen naar de gate vertelt Helena dat Samuel erg veel moeite heeft om afscheid te nemen. Candela heeft immers bijna 4 maanden bij hem gelogeerd.
 
Ik neem afscheid en bedank ze nogmaals voor alle goede zorgen. Het begint al weer te schemeren en Samuel rijdt terug. Dan kan Helena in de auto nog even de brief van Baus lezen die ik ze gegeven heb.
Ik haast mij naar gate B52. De
3 cm méér beenruimte bij Transavia is een verademing. Moe maar voldaan plof ik neer op stoel 7D. De koffie uit het kartonnen bekertje heeft me nog nooit zo goed gesmaakt…
 
Vlak vóór Rotterdam vliegen we nog door een sneeuwbui en de landing is behoorlijk hard. Wat zouden de honden in het ruim hiervan merken ?
Op Zestienhoven staat het ontvangstcommitée al weer klaar als ik met twee op elkaar gestapelde benches kom binnenlopen.
 
Het was een lange dag.…en iedereen is blij.
 
Aankomst thuis en de eerste 2 dagen
Twee oogjes en een neus.
 
Bonita zat al vanaf Malaga in de Bench. Ze kroop steeds helemaal naar achteren en ik moest oppassen dat ze niet telkens van het karretje af kieperde. Hoogste tijd om ze thuis eruit te laten. Janus en Anja waren al de hele dag voor ons in de weer geweest en ook nu nog zaterdag avond laat reden ze met ons mee terug naar huis om Bonita af te leveren. Onze auto zat immers al vol met Baus en Ben. Het vraagt zo langzamerhand nogal wat logistieke organisatie met zoveel honden….
 
Thuis aangekomen, met Janus de bench in de kamer gezet en vol spanning het deurtje open gemaakt. Bonita kwam er meteen uit en ging op onderzoek uit. Ben moest er natuurlijk weer alles vanaf weten en volgde haar op de voet.
Eerst maar even een rustig plekje in de hal gezocht waar ze wegkroop op een groot kussen dat we daar hadden neergelegd.
Janus de hondenfluisteraar vleide zich nog even neer bij Bonita en vertelde haar dat alles goed zou komen. Dat werd door Anja nog even bevestigd in ’t Spaans.
 
Twee oogjes en een neus is dan het enige dat je ziet tegen de witte muur. Af en toe komt ze even de kamer in en kijkt wat rond. Ze loopt heel sierlijk en neemt grote stappen. Volgens mij kan ze heel hard rennen. De meeste tijd zit ze veilig de kat uit de boom te kijken, rechtop en alert. Ze probeert eerst maar eens in te schatten wat voor vreemde snuiters er allemaal rondlopen en in hoeverre die gevaarlijk zijn. Het is duidelijk dat ze het nodige heeft meegemaakt want voor mij loopt ze nog weg of zet zich schrap om weg te schieten als ik in de buurt kom…maar dat heeft tijd nodig.
 
Zullen we het aandurven om onze drie Spanjaarden de eerste nacht aan elkaar toe te vertrouwen, zonder de inmenging van ons, de gespannen baasjes.
 
Baus begrijpt de boodschap en kruipt vaderlijk naast zijn kersverse zus.
Probleem opgelost,dank je wel manneke.
 
Het licht gaat uit en we gaan beginnen aan een nieuwe periode met ons groeiende gezin…
 
Ferdy en Ilse
 

 
  
 
 

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: