Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

  
 
Galgo - Spanje - Europa - Nu! .....Dit is Luz! 
 Maart 2011
  
 
 
 
 
Haar naam is Luz
Haar zonde: de galgueros
Haar tegenslag: de galgueros
Haar straf: de galgueros
Haar misdaad: de galgueros
Haar hel: Spanje
 
 
 
 
 
Met haar lichaampje vol met open bloedende wonden, opgezwollen voetjes, pijn, heel veel pijn en in shock werd Luz binnengebracht in de kliniek van Teresa. Luz heeft Teresa haar genoemd, wat Licht betekent. 
 
Luz, eigendom van een galguero, gebruikt als voorwerp. Luz, het zoveelste slachtoffer! Jaren heeft ze in een kleine donkere kennel opgesloten gezeten, zonder eten, zonder zorg, helemaal niets! Door uitdroging, stress, geen zonlicht, eenzaamheid en meer... nog veel meer, is haar inmuumsysteem aangetast waardoor ze een huidinfectie heeft gekregen. Omdat ze niet verzorgd werd, is bijna heel haar huid geïnfecteerd en aangetast. Het kon de jager niets schelen en als dank voor haar bewezen diensten werd ze, met al haar wonden, al haar pijn en angst gedumpt.        
 
Galgo - Spanje -  Europa - Nu! 
Het gaat maar door, er komt geen eind aan!  Anno 2011 en nog steeds is dit een alledaags gebeuren in Spanje. Een land dat nota bene tot de Europese Unie behoort. Nog steeds vinden er afschuwelijke mishandelingen plaats, nog steeds worden galgo's als gebruiksvoorwerp behandeld, als oud vuil, als.......niets.  Het kan en het mag nog steeds in Spanje!
 
Luz wordt elke dag met liefde door Teresa verzorgd en beetje bij beetje gaat ze vooruit. Haar wonden bloeden niet meer en is haar huid is langzaam aan het genezen. Ze krijgt veel pijnstilling en gelukkig eet en drinkt ze goed. Luz wil verder, Luz wil leven en Luz zal leven! Ze heeft nog een lange weg te gaan, maar Luz zal leven! En gelukkig leven!   
 
Luz, meisje, je bent nu veilig, je wordt nu met liefde en respect omringt en word je goed verzorgt. Zij zullen je helpen weer een mooie, sterke en gezonde galga te worden. Geen hel meer voor jou!
 
De vrijwilligers doen er alles aan om Luz te helpen. Echter kunnen zij het niet alleen. De verzorging, medicatie etc. kost veel geld. Wij willen natuurlijk graag helpen om de medische kosten voor Luz te kunnen betalen en vragen daarbij uw hulp.
Wilt u ook helpen de medische kosten te betalen? De vrijwilligers, wij en natuurlijk meisje Luz zullen u daarvoor heel dankbaar zijn!
U kunt uw bijdrage overmaken op onze bankrekeningnr. 578581612 t. n. v. Galgo Support Holland o.v.v. Luz.
 
Uiteraard houden wij u op de hoogte hoe het met Luz gaat!
 
! Waarschuwing !
Dit filmpje bevat schokkende beelden.
 
 
 
 
Update 19 april 2011
 
 
 
Met Luz gaat het heel goed. De wonden zijn nu helemaal dicht en ze krijgt alweer wat haar op de klale plekken.
Luz geniet bij pleegmoeder Sandra. Ze speelt graag en veel met Mafalda en rennen vindt ze het einde. Elke dag gaat Sandra met haar naar het park waar ze kan rennen met andere honden. 
 
Ondanks alle ellende dat Luz is aangedaan, heeft ze het vertrouwen in de mensen behouden. Ze vindt iedereen lief, ook mannen. En ze is als een schaduw van haar pleegmoeder, waar Sandra gaat, gaat Luz.
 
Wat gaat Luz vooruit, geweldig! Wat fijn dat ze nu kan en mag genieten! En dat doet ze volop!!!
 
 
 
 
 
Update 16 juni 2011 
Aankomst Luz
  
 
 
 
 
 Update 26 juni 2011
 
Luz
Door Ferdy en Ilse
 
Toen Luz aankwam op Zestienhoven maakte ze meteen al een relaxte indruk. Eerst nog wel even de staart tussen de benen, maar toch wel nieuwsgierig om zich heen kijkend liet ze alles over zich heen komen. Niet zo vreemd na zo’n lange reis met die vele nieuwe indrukken.
Het is een dame met karakter. Als een andere hond zich teveel opdringt bijt ze stevig van zich af. Zo werd ook Ben even op z’n plek gezet, maar het zijn nu beste vriendjes. Het leukste vindt ze spelen in de tuin met Bonita, of lekker met z’n drieën Ben opjagen. Ze is snel en vooral wendbaar, niemand kan haar bij houden. Als ze rent dan zweeft ze als een antilope, met de pootjes ver naar voren.
 
En ze laat zich niet gek maken. Als ze even niet wil spelen blijft ze gewoon staan. Dan kunnen de anderen springen en blaffen zoveel ze willen, maar madame doet niets.
 
 
 
   
 
Lekker luieren op de bank kan ze uren volhouden en als de bank bezet is zorgt ze wel met een truc ervoor, dat zij erop komt. Ze slaapt veel, het liefst onder een dekentje of tegen je aan, het is een knuffelbeer. Soms zie je nog die tic in haar slaap, maar dat wordt steeds minder.
 
Als je de beelden van Februari ziet toen ze net bij de shelter binnenkwam kun je niet geloven dat ze zo snel is opgeknapt. Alleen wat donkere plekken in haar vacht verraden nog de ellende die ze heeft meegemaakt. Nu is ze blij en geniet van het goede leven.
Voor haar is dit het lichtpuntje dat ze zag toen ze in haar donkere hok zat opgesloten…
 
 

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: