Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

1017
 
      Naam: Yulen
      Ras: Galgo
      Geslacht: Reu
      Leeftijd: 01-11-2014
      Gecastreerd: Ja
      Volwassenen: Prima
      Kinderen: Nog niet bekend
      Honden: Prima
      Katten: Niet bekend, kan getest worden
      Gezondheid: Prima! Leishmania, Erlichia en Filaria negatief getest. Geënt en gechipt
      Verblijfplaats: Spanje
 
 
 
Begin januari, aan het eind van het jachtseizoen, werden tien galgo's gered uit Cáceres, een provincie in Zuid Spanje waar jagen met galgo's heel populair is.
En einde jachtseizoen betekent dat jagers hun galgo's niet meer nodig hebben en dus van ze af willen. Gelukkig lukte het de vrijwilligers de jagers te overtuigen om hun galgo's aan hun mee te geven en ze niet in het jachtgebied achter te laten, of te dumpen in een dodingstation. Yulen, zoals de vrijwilligers hem genoemd hebben (zijn naam bij de jager was Puertollano), is één van de galgo's die door zijn jager is afgestaan. En nu wacht deze mooie lieverd op een tweede kans op gelukkig leven. Yulen is een gezonde hond van drie jaar oud, is 60 cm hoog en weegt ongeveer 26 kg. 
 
Het leven bij zijn jager moet ongetwijfeld zwaar en liefdeloos voor Yulen zijn geweest. Hij is erg onzeker en bang. Je kan nauwelijks bij hem in de buurt komen, als je hem aankijkt en tegen hem praat word hij al bang. Arme schat toch, nooit liefde gekend, nooit een aai of lieve zachte woordjes....   
In de shelter is Yulen ontspannen aanwezig. Hij is een beetje alert op wat er om hem heen gebeurt, maar hij gaat altijd heel goed om met de andere Galgo's. Hij is zeer interactief en houdt van rennen en spelen met de andere honden. Tijdens de wandelingen buiten het terrein van de shelter is hij nog angstig en onzeker, maar de vrijwilligers laten weten dat hij al wat meer vertrouwen krijgt in hun en het elke dag wat beter gaat. We weten nog niet hoe Yulen op katten reageert, dat is nog niet getest.
 
Yulen heeft zeker veel tijd , begrip en een berg liefde nodig om vertrouwen in mensen op te bouwen. Een stabiele hond waar hij zich aan kan optrekken zal hem daarbij zeker helpen. Voor deze lieverd zoeken we mensen met ervaring met angstige honden. Bent u die lieve familie die Yulen verder kan begeleiden meer vertrouwen te krijgen, zodat hij eindelijk eens kan gaan genieten van de mooie dingen in het leven?  
  

Heeft u interesse in Yulen of vragen? Stuur dan gerust een email naar ons adoptieteam
 
 
       
 
 

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: