Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

1017
      Naam: Diamante
      Ras: Galgo
      Geslacht: Reu
      Leeftijd: 01-07-2014
      Gecastreerd: Ja
      Volwassenen: Prima
      Kinderen: Nog niet bekend
      Honden: Prima
      Katten: Prima, maar wel nieuwsgierig
      Gezondheid: Prima! Leishmania, Erlichia en Filaria negatief getest. Geënt en gechipt
      Verblijfplaats: Spanje
 
 
 
 
 
Begin januari, aan het eind van het jachtseizoen, werden tien galgo's gered uit Cáceres, een provincie in Zuid Spanje waar jagen met galgo's heel populair is.
En einde jachtseizoen betekent dat jagers hun galgo's niet meer nodig hebben en dus van ze af willen. Gelukkig lukte het de vrijwilligers de jagers te overtuigen om hun galgo's aan hun mee te geven en ze niet in het jachtgebied achter te laten, of te dumpen in een dodingstation. Diamante was één van de galgo's die door zijn jager is afgestaan. En nu wacht deze mooie, maar vooral hele vriendelijke galgo op een tweede kans op gelukkig leven.
Diamante is een gezonde hond van drie jaar oud, is 60 cm hoog en weegt ongeveer 24 kg. 
 
Diamante is een lieve, sociale en gezellige galgo. In het begin was hij onzeker en gereserveerd, maar hij heeft zich snel aan het leven in de shelter aangepast. Aanvankelijk nog wat verlegen, maar je wint al snel zijn vertrouwen. Als hij geroepen wordt komt hij meteen en geniet dan volop van de aaitjes en knuffels die hij dan krijgt. In de shelter is hij rustig aanwezig en kan met alle honden, reuen en teven heel goed overweg. Tijdens de wandelingen loopt hij aan de lijn goed en zonder problemen met de andere honden in de groep mee. We weten nog niet hoe Diamante op kinderen reageert, maar gezien zijn rustige en respectvolle  omgang met de vrijwilligers en de andere honden, denken de vrijwilligers dat hij ook heel vriendelijk voor kinderen is. Diamante toont geen interesse in de katten van de shelter, is wel nieuwsgierig en voorzichtig als ze erg dicht bij hem in zijn buurt komen. Op aanvraag kan er altijd  een nieuwe kattentest gedaan worden. Mocht Diamante bij een kat komen te wonen, dan raden wij altijd aan de kennismaking goed te begeleiden en ze rustig aan elkaar te laten wennen. 
In een nieuwe omgeving is immers alles anders en spannend en niet ieder kat is/reageert hetzelfde. 
 
Diamante is een lieverd, een echte schat die zoveel beter verdient. Wie heeft er een fijn, warm plekje voor deze mooie en vriendelijke galgo?

Heeft u interesse in Diamante of vragen? Stuur dan gerust een email naar ons adoptieteam         
 
 
   
 
   
 
 
 

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: