Dit is een servicebericht

Geachte bezoeker,

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn op onze websites.
Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!

Met vriendelijke groet,
Website beheerder

 

 

 

1 FEBRUARI - DIA DEL GALGO - WERELD GALGO DAG  
 
 
 
 
Galgo's worden in Spanje op grote schaal gefokt en gebruikt voor de jacht. De leefomstandigheden zijn veelal erbarmelijk. Ze worden gehouden in donkere hokken, kooien, of aan een ketting, en krijgen soms niet meer te eten dan een stuk brood. Ze leiden een leven vol angst en gruwelijkheden, en als ze niet langer bruikbaar zijn worden ze op een verschrikkelijke manier mishandeld en vermoord.... Opgehangen in een boom, in een put gegooid, verbrand en poten worden gebroken, zodat ze niet meer naar "huis" terug kunnen lopen.  Mishandeld achtergelaten en gedoemd een eenzame en pijnlijke dood te sterven. Als oud vuil gedumpt in dodingstations, waar ze eenzaam en in angst wachten op hun einde. Ook de trainingsmethoden op snelheid zijn zeer dieronvriendelijk. Ze worden vóór of achter een auto gebonden en móeten lopen. Honden die het niet volhouden zijn ongeschikt, en worden gewond en uitgeput achtergelaten.   

Het jachtseizoen loopt jaarlijks van oktober tot en met januari. 1 Februari is uitgeroepen als Wereld Galgo Dag, omdat dit het einde van het jachtseizoen markeert en vele Galgo’s een vreselijk lot staat te wachten dat nog wreder is dan het zware en miserabele leven dat ze tot dan gekend hebben.
Op de website http://www.diadelgalgo.nl/ vind je veel informatie en wat je allemaal nog meer kunt doen om aandacht te vragen voor het galgoleed.
 
Gelukkig zijn er in Spanje organisaties die zoveel mogelijk honden proberen te redden en rehabiliteren, zodat ze een kans hebben op een toekomst en een waardig leven. Vele vrijwilligers zetten zich dag en nacht met hart ziel in om afgedankte, verwaarloosde, zieke en mishandelde honden te helpen. Voor de medische- en dagelijkse zorg zijn de shelters volledig afhankelijk van donaties. Noodzakelijke operaties brengen hoge kosten met zich mee. Om de shelters te kunnen blijven ondersteunen en de Galgo's te kunnen blijven helpen, hebben we u hulp hard nodig! U kunt ons steunen met een donatie t.b.v. het medisch noodfonds. Elke financiële bijdrage, hoe klein ook is heel erg welkom! 
 
Lieve dierenvrienden, delen is natuurlijk heel belangrijk om zo nóg meer bekendheid te geven aan de galgoproblematiek. Laten we met z'n allen een stem voor de Galgo zijn. Help ons helpen! Namens de Spaanse vrijwilligers, ons en natuurlijk de honden willen wij u alvast heel hartelijk bedanken voor uw steun!
 
U kunt een keuze maken uit twee betalingsmogelijkheden:
 
*  Via IDEAL 
    
ONLINE DONEREN
 
 
*  Via onze ABN AMRO rekeningnummer: NL91ABNA0578581612 / BIC-code: ABNANL2A t.n.v Stichting GalgoSupportHolland o.v.v Medisch
    Noodfonds. Voor betaling vanuit het buitenland: NL91ABNA0578581612 / BIC-code: ABNANL2A
  
 

© galgosupportholland | Disclaimer | Privacy policy | Website door: Voordeelwebsite.nl

  • Zoeken: